GATAL SATU BADAN

ada tak yang experience gatal satu badan? macam mana mommy treat? saya dah jumpa macam macam dr dan makan ubat gatal, sabun, calamine lotion tapi gatal tetap ada selang sehari sampai x boleh tidur malam. ada tak cara mak hilangkan 😢 gatal betul. result darah okay. sekarang saya cuma bergantung dgn ubat anti histamine sahaja. 😭

2 Balas

sis pregnant atau dah bersalin? sy pernah alami gatal² beberapa hari lepas bersalin anak ke 2. tengah nyenyak tidur pun boleh terbangun sebab gatal seluruh badan. sy tak ingat sampai bila sembuhnya,hilang sendiri. sy garu badan guna sikat dan kaki guna berus kain sebab kalau guna kuku jadi luka.

Sy tgh alami. Sabun pakai ceradan. Mousturizer pn sama. Pastu ubat gatal zaricort utk anti-fungal. Elakkan ubat yg ada steroid