Tukar botol susu

Anak saya dari newborn guna bottle tommee tippee. Tapi skrg dah 4 bulan dia mcm kurang minum susu. Biasanya minum 3oz, skrg ni kekadang dia minum 2oz kadang minum 3oz habis. Takut berat drop, baby saya babygirl. Itu masalah dia taksuka botol tu dah atau susu ? Dia minum s26, so far tak pernah ada masalah.

4 Balas

nursing strike/ growth spurt. Normal. Untuk tumbesaran anak dgn baik, selain penyusuan, pastikan waktu tidur anak mencukupi dan berkualiti (lena). Bawa anak jalan2 kena cahaya matahari pagi dan kenal alam dan bersosial. bermain dgn anak , najis ok, dan anak ceria.

xde apa la tu. ank sy pn kdg ada masa dia habis minum, ada masa tinggal sikit. yg penting perkakas menyusu dia dibersihkan btul2, puting klu dh tak cantik kena tukar, poo dia elok...inshaAllah baik2 saja.

normal sis.. memg ade mse baby kurg mnyusu.. tp nant ok blek.. klu da lbey smggu, try tukar puting med flow utk 3month+.. anak sye pun gne tommy tippee.. lps 3 bln, tukar puting..

anak Sy Pon sme..msokk 3 bulan kurang minum susu..4 bulan lebih Bru bertambah susu.. skrg dh 5buln anak Sy.. girl jugak..Klau Dy minum sikit tpy kerap x pe