anak tidak mahu makanan

Anak saya dah masuk umur 6 bulan 10 hr. Tetapi sehingga ke hari nie dia menolak untuk makan.adakah sesiapa yang pernah mengalami seperti saya? Dan ape saya patut buat. Sebabnya masa hari tu saya bagi bubur campur dengan carrot, ubi kentang, ayam dan kismispun dia tak makan. Bubur kosongpun dia tak makan.

2 Balas

Xpe sis..anak 6 bulan masih dlm fasa mengenal mknn...mmg mula2 dia akan tolak...sbb tu bnda baru bg dia, 1 sudu teh pun da cukup utk permulaan 6 bulan...sis mulakan dgn bubur 0 dulu ye? Jgn putus asa ye sis, nnt lama2 dia akan ok...kalo blm join group " Happy Baby Foods Malaysia" kt fb, blhla join...kat sana byk persoalan & jwpn kpd mslh sis ni selain resepi yg sedap2 utk baby...

5y ago

Tapi dia tak nak makan langsung... Sampai kena paksa bukak mulut dia

Ini merupakan anak ketiga saya. Anak saya dua orang lagi tidak pernah sebegini