Hilangkan Jaundice

Anak saya dah masuk 16 hari , kuning masih sama . Sekejap turun dan sekejap naik . Tapi hanya di bahagian muka tidak di badan . Susu saya bagi kerap minum yg sebelum ni 2jam sekali , now 1 jam sekali . Berak dan berat badan baby juga bertambah . Ada tips nak cepat hilangkan jaundice ? kesian tengok dia . Saya pula berpantang jadi tidak boleh makan sebarangan ..

3 Balas

anak sy pulak doc suggest susu formula untuk sementara sebab susu formula buat baby byk berak jadi kuning dia cepat turun..

1y ago

I see , saya bercampur . Tapi kebanyakan direct feed . Sehari sy dpt pump 6oz . Setiap jam sy beri , bila malam kalau susu dh xde sy bg formula ..