STOP SUSUKAN BADAN ?

Anak saya berumur 1 bulan 24 hari,saya tinggal di rumah mertua & bekerja.Saya alami di lema bila mertua & ipar saya menasihatkan saya supaya berhentikan penyusuan badan kat anak saya,sebab anak saya sekrg penyusuan campur antara susu formula & susu badan. .adakah tindakan tu ok utk saya buat ? ermmm#seriusnanya #pleasehelp

20 Balas

Tindakan campur susu formula dan susu ibu ok dah tu. Masa bekerja susu formula, malam susu ibu. Rugilah ada susu sendiri tak diberikan pada anak, kan... Saya tertanya, apa alasan mertua dan ipar menasihati awak berhentikan penyusuan ibu? 🤔

2y ago

Sama2 🌻 Cadangan dan pendapat saya: kembung perut tu blh atasi dgn letak minyak (sy guna minya Bebe atnugerah), buat senaman kaki cycling pada baby) selepas/ sebelum tidur/ sebelum tukar diaper. Kerap menangis, mungkin dia tak cukup tidur /nap time. So, kena tahu waktu jaganya berapa banyak sesuai ikut umurnya.