Kembung perut

Anak saya baru nak masuk 3 bulan. Dah dua bulan asyik nangis macam kesakitan perut. Dah letak minyak, urut, exercise tapi masih sama. Bila kentut atau berak dia okay je takde jerit. Setiap hari subuh start. Lepastu 2-3 kali siang. Kesian. Apa saya perlu buat? Siapa2 alami benda sama?

4 Balas

macam anak saya dulu2.. normal kut dia xbiasa dengan dunia luar lagi, saya dulu xpasti apa punca,ada possiblity kembung juga atau terlebih susu sebab selalu juga lepas susu dia muntah sikit walaupun dah burp kan dia..kadang tu sampai pukul 5pagi baru dia tertido, letih menangis..dulu xberapa tau, first time mum..baby boy..

4y ago

Dia takde muntah dah. Taktau la bila nak hilang kembung perut tu. Saya pun penat dah and kesian dia sakit.

Cuba beli kn grapwater sis...bgi ank minum ikut sukatan...insyaAllah kembung perut tu hilng...ank² sy bgi minum tu..ikut sukatan lh,,ank kerap kentut...tdu pun ok..

4y ago

T-rub tasneem - sejenis balm sis.. can buy from shoppe.. rm59.. so far my baby ok.. plus tukar susu juga.. cherish mamex.. tiap2 Hari membuang

Mungkin kembung perut? Cuba sendawakan setiap kali selepas menyusu

4y ago

Sentiasa sendawakan dua kali. Walaupun baby tengah tido ngantuk pun saya paksa juga sendawakan. Orang kata baby colic.

Baby boy ke?

4y ago

boleh jugak. anak lelaki mmg kena buat.