Ragam baby 5 bulan

Anak saya baru masuk 5 bulan. 4 hari lepas cirit birit, baby okay je aktif mcm biasa, cuma dia cirit dgn najis berbiji biji. Saya bawa pergi klinik pakar kanak kanak incase takut dia dehydrated ke apa, alhamdulilah takde apa. tapi sejak semalam dia mula merengek saja. Pantang ada tak kena, menangis. sebelumni takpernah macamni, dia sangat easy boy. Kalau terjaga dari tidur pun dia senyap je, ini dah mula menjerit jerit nangis. Dan mula taknak minum susu, paksa macam mana pun tknak. Biasa ke ragam ni untuk budak nak galih bulan? Harini nak pergi kk untuk cucuk vaksin 5 bulan, jgn makin meragam sudahlah. 🙏🏻

4 Balas

Hai puan. baru2 ni anak saya pun macamni bila nak masuk 5 bulan. haha. kita ni rungsing la sampai bawak gi clinic and dental clinic. but alhamdulillah takde apa and lps je masuk 5 bulan dah okay semula. pastikan anak cukup minum (offer je selang 10 min kalau dia refuse), perut okay, kencing berak semua normal. if risau, nanti time monthly checkup, inform nurse in charge/ paed.

Hehe sme sis, bby girl sy pun meragam tp xde ap. Sy ajuk blk kdang2. 🤣🤣🤣 snyp pulk. Cranky mcm nk period. Ikutkn je. Tgk gusi xde gigi, smua ok. Utk susu keep offer. Ank sy 6oz within 20min hbs.

10mo ago

susu apa sis?

Sama la sis anak sy pun baru masuk 5 bulan, payah betul nak minum susu, dah dalam sehari tu dia minum susu total tak sampai 20 oz pun, pksa pun x mau, risau sy