5 bulan 20 hari, cirit birit

Assalammualaikum mommies! Nak tanyaa, anak saya dah 5 bulan 20 hari, tapi dia cirit birit 😥 dah pergi klinik, doc cakap ada demam sikit, suara dia pun berubah, taik pun ada darah sikit. Paling banyak 7 kali dia cirit sampai melecet buntut dia. Tapi berat ok makin naik pulak 😅 aktif macam biasa, nyusu pun kuat yela dah cirit birit, meragam takde. Tapi lepas nyusu je terus buang. Harini baru taik dia likat sikit. Sebab apa ya macam ni? Perlu ke saya terus ke hospital? Tapi baby okay aktif takde meragam apa, nyusu pun okay. Ohh btw, anak saya campur susu, susu badan + susu fm #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

1 Balas

wslm. kalau baby berak lebih dari 10x,lemah,terus bawa ke emergency.