tambah berat badan bayi

hi, anak saya baru masuk 3 bulan. tapi berat dia x bnyk naik. first month 700g, 2nd month 700g, and semalam check up naik 200g saja. anak saya kurang menyusu, and fully minum susu formula. saya dah try similac and dutch baby. boleh cadangkan x susu formula yg boleh naik kan berat badan anak saya? lahir 3.1kg sekarang 4.6 kg.

2 Balas

Anak saya tak minum fm. Tp kalau berat nk cantik baby kena kerap susu & tidur pun kena banyak. Kalau anak saya bila dia betul2 kenyang susu auto menyandar dia tidur. Samalah anak kita lahir 3kg. 3 bulan 6kg dah.

bole cuba morinaga, tgk ramai ank put on weight dgn morinaga. ank sy fully FM juga sbb sy x dpt nk BF / pump. tapi dia mnum Enfalac GE. sbb dia colic. jdi lain sikit susu nya