Susu formula

Hii, mahu tanya apa susu formula yang boleh tambah berat badan bayi 4 bulan ya..sebab baby mahu jumpa doctor kalau berat Masih kurang masa 5 bulan. Sekarang berat baby 5.4 kg ja ..baby fully formula sebab air susu badan kurang.

2 Balas

S26 Gold, Alhamdulillah so far 2 weeks can gain about 5++grams by drink 8/9 times per day (3.5oz-4.5oz). Dulu I lebihkan susu badan, now susu dah drop. Daripada baby weight tak normal bagi more fm☺️. The only advise, mom kena korban sikit waktu tidur malam untuk kejut time dia menyusu until its normal. Ingat time baby Kuning je jaga on time 2jam. Ni if 3jam tak menyusu pon risau sebab effect the weight as well. Doctor advise jaga betul2x waktu menyusu je, Insya Allah naik sebab susu formula kalori tinggi. Best of luck mom.

1y ago

wahh meningkat banyak oh...tapi macamana mahu biasakan baby minum susu yang sudah ditukar ya..sebab bila sudah tukar susu dia tolak pula tidak mahu minum

s26