Ada tips untuk naik Kan berat badan baby?

Anak Saya baru 2 minggu 5 Hari,lahir kecil tapi cukup bulan 37w1d,berat anak saya menurun dua Kali,susu badan Saya banyak,baby menyusu badan,Ada siapa2 pernah jadi macam Ni Tak? & Boleh share macam mana nak naik Kan berat badan baby?

2 Balas

Mungkin baby isap tu susu tak keluar, cara penyusuan tu mungkin tak betul. Kalau susu banyak, better pump dan bg dalam botol, cara tu boleh tahu baby minum banyak mana. Tak pun masa bg susu badan, boleh tahu baby isap ke tak tgok lepas tu, susu dkat tek kita rasa kosong. Ia takkan bengkak.

boleh jadi cara lekapan puting d mulut baby salah. baby kuning. kerapkan bg baby susu.selang 1 jam try google atau join group d fb.