tips bagi berat badan baby naik?

susu apa yg bagus utk naik kan berat baby tiga bulan? anak saya susu lactogen skrg ni.. ada tak yg tau susu fm apa yg boleh naik kan berat badan baby?#firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Masa sebulan baby sy 2.7kg, minum lactogen, tp sembelit, pastu sy tukar dutchbaby, 2 bulan 5.3kg. Sy bagi susu setiap 2 jam 2oz/2.5oz, masuk 3 bulan ni sy bagi susu gap 2-3 jam. Cuba dutchbaby dulu, kalau tk sesuai, try susu lain pula. Try n error. ☺️

Susu brp oz setiap jam, klau ank sy. 4oz setiap 2 jam. Nk tdur 3oz. Utk naikkan berat pastikan tidur yg ckup n susu yg ckup.

12mo ago

4oz satu botol ke sis? sebab sy bagi anak sy 2oz je 120 ml botol dia