Berapa oz susu untuk baby 5 bulan?

Anak saya baby boy 5bulan dah, berat 7.45kg. Minum susu dutch baby 0-12bulan. Nak jugak tukar susu lain tp tgk baby sesuai jadi saya teruskan.. Tapi baby kerap minum susu skrg 3-4oz 1-2jam sekali.. Risau jugak dia kuat minum susu tapi normal ke? Ada yg ckp baby boy yg kerap minum susu dari baby girl.. Sepatutnya berapa oz utk baby 5bulan?

Berapa oz susu untuk baby 5 bulan?
52 Balas

Baby saya minum susu dutch baby ni dia berak sampai berdarah. kandungan gula boleh tahan juga tinggi. skrg dah tukar susu lain baby sy minum lactogen..baru okayy

Depends jugak sis.. selalu normal je kalau berak minum susu.. but if sampai cirit-birit maybe tak sesuai kot dengan susu dutch baby ni.. kena try susu lain

sebenarnya ikut pd kesesuaian baby jgk..kne try n error. ada bby ok ada yang x.. ank sy ok je minum susu dutch baby ni... takde masalah apa apa

Berapa sukatan yg selalu sis buat? Mksd sy brapa scoop utk susu dn air 😅 sbb susu yg 1-3tahun ni xda sudu dia,sy guna sudu yg dutch baby 6-12 tu...

2y ago

bape sis sukatan dia, saya pakai scop 0-12 nya tp dia xnak minum susu 123

Bg saja kalau dia nak sis. Anak sy masuk wad pakar kanak2 doktor cakap bagi ikut demand. Kalau dia nak susu terus bagi tak perlu tunggu 2 3jam

3-4oz tu banyak untuk 1-2jam. Baby saya still 2.5oz untuk 2jam. Tapi kalau baby ok. Tak overfeeding and mummy boleh catch up. Ok je.

Ank sy pn cmtu. Minum dutchbaby gak cmpur susu bdn. Skrg dh 4bln tp dh kurang kekerapan berak dlm sehari. Kdg2 sehari sekali je.

Anak sy sesuai minum dutch baby.. Berak 2x sehari. Sebelum ni minum nan pro dan dugro..xsesuai.. Najis jd sembelit

Normal sis, anak sy minum susu anmum sembelit sampai najis kuar seketul, susu Dutch lady br ok najis ye x sembelit

Baby sy xbuang air besar lepas minum susu dutch baby ni..perlu tukar susu ka ya?

4y ago

Try frisolac comfort wrne hijau..ssuai utk bby msalh sembelit..kembung perut..or ade muntah