Berapa oz susu untuk baby 5bulan?

Anak saya baby boy 5bulan dah, berat 7.45kg. Minum susu dutch baby 0-12bulan. Nak jugak tukar susu lain tp tgk baby sesuai jadi saya teruskan.. Tapi baby kerap minum susu skrg 3-4oz 1-2jam sekali.. Risau jugak dia kuat minum susu tapi normal ke? Ada yg ckp baby boy yg kerap minum susu dari baby girl.. Sepatutnya berapa oz utk baby 5bulan?

12 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sama susu dgn cik pia sy..alhamdulillah first try kt dia terus ngam xde cirit muntah.sekarang minum susu 150ml 5 skop susu.time tu ekot suka dia..bdn dia xde la debab tp masih dlm jadual pembesaran dia sy ok je..mkn pun tak de memilih.paling dia suka ikan.

Bg saja kalau dia nak sis. Anak sy masuk wad pakar kanak2 doktor cakap bagi ikut demand. Kalau dia nak susu terus bagi tak perlu tunggu 2 3jam

3-4oz tu banyak untuk 1-2jam. Baby saya still 2.5oz untuk 2jam. Tapi kalau baby ok. Tak overfeeding and mummy boleh catch up. Ok je.

Bayi sy pun 5bulan tapi mnum 4oz untk 3jam skli klu lbih dia tk hbis mnum..normal ke

Baby saya 5bulan dh 8oz . 😫 . 3jam jer minta lg . 😵 dutch baby jugak baby saya pn .

2mo ago

baby mnum susu byk dy ada temur x sis ???

Bby sy xsmpai sebulan 3oz.. Bby boy.. Kuat nyusu.. Tpi 3jam skli..

VIP Member

baby sy 5bulan 4oz je....kalau lbeh die mst xhbis...

VIP Member

Bby sy msa 5 bulan sy bg 3onz stgh.. 4onz ta hbis.

Baby saye 4 bulan.. Minum susu 5-6onz

Ni pd paket dutch baby. Boleh refer

Post reply image