Solution Baby Sembelit

Anak saya 7 bulan, da makan, minum susu ibu. Sembelit pulak, apa perlu buat ye ?

3 Balas

bg anak mkn ape? berapa hari dah sembelit? dah cuba bg mknn 4P?

11mo ago

klau boleh setiap 2 hari tukar menu or bhn lain2. selitkn dgn snack pelawas. 4P tu papaya, pear, prune, plum, peaches dll. makanan2 ni bantu untuk lawas. susu badan kena plg kurg 4 feedings per day. klau x jd jugak, kena tukar beras. pkai beras yg khas utk baby. sy pkai beras ni dr baby 6 bulan smpai dah 9 bulan ni spnjg mkn, sekali pun x pernah sembelit. beras tummy care dr the little baby grains. kedai babyfood byk jual mmg sng cari.