Solution Baby Sembelit

Anak saya 7 bulan, da makan, minum susu ibu. Sembelit pulak, apa perlu buat ye ?

3 Balas

try bg buah naga. tp jgn byk sgt. sehari try bg sekali dlu. mcm ank sy bg mkn skit je buah naga berak dah kluar lembut. klau trlebih bg berak cair sgt plk

bagi buah betik sis, sy hari tu ank sembelit sbb tukar susu, sy bagi betik terus berak

7mo ago

cirit rasanya.. baru hari ni nmpk melecet ny tu..

bg anak mkn ape? berapa hari dah sembelit? dah cuba bg mknn 4P?

7mo ago

klau boleh setiap 2 hari tukar menu or bhn lain2. selitkn dgn snack pelawas. 4P tu papaya, pear, prune, plum, peaches dll. makanan2 ni bantu untuk lawas. susu badan kena plg kurg 4 feedings per day. klau x jd jugak, kena tukar beras. pkai beras yg khas utk baby. sy pkai beras ni dr baby 6 bulan smpai dah 9 bulan ni spnjg mkn, sekali pun x pernah sembelit. beras tummy care dr the little baby grains. kedai babyfood byk jual mmg sng cari.