Berat baby tak naik

Anak saya 7 bulan 26 hari, berat dia 6.4 kg saja.. Makan sentiasa habis, susu pun bnyak and dia susu badan saja sbb elergic susu formula, berak mcm biasa.. Kdang2 hari2 x skip berak.. Paling lama pun selang 3 hari.. Tp berat still x naik bnyak.. Aktif pun Aktif tp belum boleh merengkak, cuma ada time x sihat ke ape je bru nmpak x aktif kejap.. Bila dh sihat okay balik.. Ada tips tak nk naik kan berat baby.. org kalau tgk ank say org ckap dia kecik.. Sedih saya pd hal mcm2 usaha saya buat nk bg berat naik..

5 Balas

sis boleh la try bagi sweet potato, atau yam, baby cheese. mcm tu.. try kena 4 days rule la.. mcm anak I. I bagi Dia mkn 3 kali sehari pagi nestum, tgh hari bubur, mlm bubur. I selalu tumis bawang putih 1 ulas, bawang merah sikit dgn butter cup tgen masuk kan ikan atau ayam tumis kan Gaul². then lagi satu periuk I masak bubur campur dgn yam atau sweet potato atau carrot. then both I bagi blend and my son love to eat bubur tu. sometimes Kalu ayam I akan campur sikit parsley then cheese then blend. rasa macam pasta, mac and cheese mcm tu lebih kurang.

11mo ago

and bubur I buat dgn baby rice duo grain, cepat digest.

Hi mom, boleh cuba tengok banyak tips & idea di FB group: Happy Baby Food Malaysia. Saya pun antara new mom yg ambil ilmu dari situ. Hope this help! 🫶🏻

11mo ago

Setuju.. Anak saya pun ada masalah berat badan macam puan. Group ni sangat membantu.. Selain kuantiti & kekerapan puan kena pantau juga perkara lain.. rujuk dalam gambar ni

sama la berat anak naik sikit. nurse suruh gaul kan bubur dia dengan butter. nak suap makan ambil sesudu gaul kan.

nasakan baby ada letak minyak tak??

buat meal double protein.