Baby 6 bulan 23 hari tak nk makan

Anak saya 6 bulan 23 hari dah. Sampai skrg dia tak minat nak makan. Kalau bg mudah gagging dan alihkan muka. Kalau bg finger food dia tgk usik usik sikit. Kdg kdg je pgg. Bila suap makan dia maybe sesdu je telan. Pastu tak nak dah. Bila bg makan sendiri dia main je gigit sudu. Normal ke? Smpai umur berapa dia mcm ni?

3 Balas

Sama laa tk nak makan lagi lagi makan suap. Tutup mulut rapat. Tp anak saya kalau makan sendiri makan la jugak sikit walaupun yg jatuh lagi bnyak 🥹

1y ago

Sama lah 🤣 Nak hujung 6 bulan ritu makan byk pastu dia happy lak. Sebaye anak kita. Tp ada masa dia sikit je mkn. Ikut mood dia nak makan byk mana. So skrg dh paham la perangai makan x mkn ni.

normal skrang tengah fasa pengenalan kepada makanan selain susu..truskan jangan putus asa..

Tekstur makanan nya puan buat mcmana?

1y ago

It's OK teruskan offer dia makan dgn kasih sayang. Dia sedang belajar makan tu. Try n error ubah tekstur yg dia selesa