Berat badan

Hi . Anak saya 1t3b tak berapa nak makan , dah bagi ubat cacing & bila check dia fasa gusi gatai . Gigi nak keluar . Skrg dah 1t4b selera makan ada nampak ok tapi berat tak naik . Dia bf . Skrg vitamin mommy hana makan . Tapi berat tak naikla . Last checkup 10kg , bila timbang kt rumah pun still 10kg . Bulan ni demam sbb gigi nak keluar banyak , atas & bawah . Vitamin apa lagi yg boleh naikkan berat badan 😭 taknak jumpa pakar 😔 skrg badan nampak susut sampai tulang rusuk pun boleh nampak walaupun makan okay . Kalau dulu 2 suap skrg bolehla 10 ke 20 suap . Kdg 1 mangkuk pun boleh habis .

3 Balas

jgn stress2 sis.. klu jmpe pakar tu bknnye ble berat naik sikit/x naik berat kne jmpe pakar.. ble da kt line kuning lme bru kdg dpt jmpe pakar.. mkn mse bbulan jgak.. asalkn anak nk mkn ok la tu.. skg memg fasa anak aktif, berat x naik sgt..

4w ago

Ouh riso kene pressure dgn doc je nanti 😓

xpa mommy ,jangan stress ..kadang disebabkan nk tumbuh Gigi pun dia xberapa nak makan .. macam ank sy pu susah naik beratnya even makan menyusu kerap .. sabar ya mommy ..xpa je jmpa pakar

mknn tu cuba letak butter or cheese

4w ago

Selalu buat sis . Makanan yg high calori cam cheese mmg selalu bagi dia tapi berat still macamtu juga