Youtube for kids

Anak sangat gemar tengok kartoon kat youtube , bagus atau tidak ? Macam mana cara nak kawal supaya tak ketagih atau mengamok kalau tak dapat tengok ?

Youtube for kids
2 Balas

Anak sy suke tgk youtube juga.. dan die banyak belajar dari situ..umur 2 tahun 2 bulan..belajar menyanyi, warna, sebutan, binatang, dll..cuma semua nya perlu di kawal.. anak suke tgk handphone mungkin sbb die ingat kalau nak tgk semua video tu, kena tgk dekat phone.. so kena tukar approach..jgn tunjuk dekat phone.. boleh pasang di tv.. mcm sy, sy connect dari laptop ke tv.. so anak tak kan pasif pegang handphone je.. bila pasang kat tv, die boleh menari, nyanyi, so ade aktiviti fizikal juga.. tapi mcm yg sy cakap, pilih video yg sesuai dan boleh cuba control masa.. Disclaimer: dan ofcourse saya juga bagi anak baca buku dan buat aktiviti lain 😊

5y ago

Oh ok saya buat cast youtube ke tv . Tq for sharing info..

Kena belikan busy book dan buku yang ada muzik. Itu akan alih perhatian dia pada youtube

5y ago

Dah buat buku 5minit je boring yotube 1jam ulang2 pn x boring