anak pertama terlalu kurus apa patut saya lakukan

Anak pertama terlalu kurus apa patut saya lakukan

7 Balas

Berapa tahun? Ank sy ke3 kurus, girl. Masa 1-3 tahun mmg chubby giler. Kmudian smpai ke skrg 6 tahun kurus jer, tapi masih skala ok kerana mereka mula tumbesaran membesar. Boleh rujuk klinik berhampiran tempat check-up, kadang² ubat cacing sngt bantu selain tu supplements vitamin, tapi make sure rujuk doktor dulu whether perlu ke x beri supplements. Sometimes x perlu, sy beri ank su mknn seimbang, kurangkan junk food, sweet food, fast food, more to fruit and vege. Umur ank sy yg ke3 tahun dpan 6 tahun, yg ke2 2tahun 6 bln masih minum susu full cream. 2 kali sehari. Ikut panduan susu formula

Banyakkan minum susu. Kalau anak mmg dah byk minum susu tapi kurus juga, jangan risau. Tu maknanya metabolisma anak tinggi. Yang penting anak sihat. Anak dah umur berapa ye? Kalau dah besar sikit, boleh try bagi makan Appleton. Apa2 pun try consult dengan doktor dulu.

Ank sis umur berapa? Klau dah 2 tahun ke atas boleh try bg vitamin yg ada kandungan lysine. Sy bg ank sy vitamin appeton or champs. Mmg nmpk la perubahan pd selera mkn dan bdn semakin membulat . Alhamdulilah. Sis boleh cuba .

4y ago

Aah kan daripada dia tak nak mkn nasi sampai dia sendiri minta nak nasi. Ank sy 2 tahun lebih masih bg dia mkn vitamin. Start bg hujung bulan tahun lepas nampak la semangat sikit bdn dia drpd dlu cekeding je.

.. bgi makan bnyka and kasi mimum susu..

Makan vitamin

mkan vtamin

bgi vtamin