Nak naikkan berat bdan

Sy bf baby 2tahun..mcm mane ye nk naikkan berat bdn..sbb terlalu kurus skang

6 Balas

Awk yg kurus ke baby? Kalau awk yg kurus, awk ada ambil apa2 perancang ke? Kalau sy ambil depo mmg jd kurus sgt2 sampai cengkung muka. Cara nak naikkan berat bdn adalah dgn mengandung lagi. Itu sy la.. sy tgh mengandung ni baru la naik sikit berat 😆

Beri anak pemakanan yang bernutrisi lengkap seeloknya home cook. Contoh makanan lengkap seperti nasi+sayur+buah. Snek berkhasiat seperti kekacang juga digalakkan (diberi dengan pemantauan untuk elakkan choking hazard)

anak ke mak yg kurus? hehe. kalau anak 2tahun dah kena fokus makanan, susu tak penting dah. kalau mak yg kurus sis tk tahu la nk kata 10tahun underweight 😅 nasib baik mengandung merasa la bmi normal

Start anak makan dah kena utamakan pemakanan anak. Kalau dah 2 tahun tu selalu doktor sarankan ajar banyak makan sayur, buah dll.

pemakanan dia kene utamakan..bukan lagi susu

pemakanan