Hai nak tanya normal ke anak 4 bulan lebih masih belum boleh meniarap, tapi dia dah boleh mengiring?

Anak meniarap

3 Balas

sy rasa normal je , rajin ii ajar dia meniarap , contoh sis meniarap kan 2 -3 kali lps tu suruh dia buat sndri, means sis tolong tolak sikit badan dia utk meniarap , then tngok dia boleh x gerakan badan utk meniarap tu . anak sy 4 bulan sy slalu buat mcm tu and suddenly dia genap je 5 bulan dh expert meniarap ,sekarang dia 5 bulan 10 hari dh boleh meniarap smbil ngesot kebelakang and tngh cuba ii angkat montot . ni cadangan sahaja tau , it depends on baby jugak ada yg sy kenal 8 bulan bru boleh meniarap .

9mo ago

Anak saya kalau saya tarik sikit tangan dia suruh dia meniarap dia boleh meniarap sendiri dah..cuma kena bantu la bukan dia buat sendiri..risau sedikit la sbb first time mum kan..

Yup. Boleh kerapkan tummy time untuk stimulate anak.

normal. kerapkan tummy time