Bayi 4 bulan masih tidak bole meniarap sendiri

Hai saya nak tanya bayi saya berumur 4 bulan tapi hanya mampu mengiring sendiri. Adakah normal dia masih tidak bole meniarap sendiri ? Anak saya juga tk suka tummy time. Hanya mampu buat 5 min sehari. #firstmom

2 Balas

Normal, kcil lg tu... Nnt dia akn lbih aktif nk alih bdn bila dia dh masuk usia 5 ke 6 bln...perkembangan ank ni berbeza, ada y cepat ada y lambat, ank2 sy paling cepat bljr meniarap 3 bln, paling lambat 6 bln baru nk alih badan,y lambat tu ank sulung... Paling cpt tu ank bongsu, maybe dia teruja tngok abg2 dia cergas lompat sana sini dpn dia kot😅

normal