baby merangkak berapa bulan?

Anak korang umur berapa da start merangkak? Anak saya 5 bulan baru meniarap . Skrng da nk masok 6 bulan still belom merangkak lagi . Normal ke or perkembangan anak saya lambat ye? Ni anak first sebabtu saya tk brapa tahu sgt ttg perkembangan baby. Tgok kt buku baby umur baby 4 atau 5 bulan da start merangkak . Please helpp ????

17 Balas

Ada bayi 11 bulan baru merangkak. Kalau baby sis dah boleh bergolek, meniarap, menyusur.. tu pun perkembangan yg baik. Lambat atau cepat merangkak bergantung pd bayi tu sendiri. Ada yg jenis tak nak merangkak.. tau2 terus duduk, berdiri, kemudian jalan sendiri.