Xtau Nak Buat Mcam Mana

Anak first..hr nie kne tahan wad. Kesnya air ketuban sikit sangat, sy baru 7bulan..ada siapa2 berpengalaman x mcm mne nak buat?

7 Balas

Sy prnh sis. Kena warded utk pantau baby. Lama jgk warded almost 3weeks. Ms tu preggy nk dkt 6bln. Doc ckp xle nk buat apa² sbb yg produce air tu bby. If air ketuban kurang mcm tu mksdnya bby MUNGKIN ada mslh buah pinggang jd de xdpt nk produce air yg ckp. Allah lebih sygkan dia, x lama lps tu bby meninggal dlm prt sbb kekurangan oksigen. Semoga allah lindungi kndgn sis, permudahkan urusan sis.

Cuba awak ikhtiar utk mkn buah tembikai n air kosong jgn sesekali tinggalkn...

Cuba sis makan buah tembikai. Sebab buah tembikai boleh banyakkan air ketuban

5y ago

Sama sama

Belum pernah.. Tapi semoga semuanya selamat sis.. 😘

macamana nk tau air ketuban kurang? ada tanda ape2 ke?

5y ago

Iyee.. Kne scan.. Mcm saya ad rse turun lendir warna jernih sikit²

Makan tembikai atau jus tembikai..

Sy pn pnh kne tahan wad sbb air ketuban kurang.. Mse tu sy 36 week n kne tahan wad smpai 37 week n kne induce..