anak laju nafas.. apa tips paling berkesan ya? benda dah berulang..

Anak dah berkali kali masuk wad sebab laju nafas.. Dekat wad..on o² jak pun.. Penat menjaga d wad.. Ada tips berkesan kah untuk masalah ni supaya xberulang..tq

2 Balas

Nafas laju takut ada jangkitan sis.. Sgt bahaya utk bby.. Dkt hosp mmg akan on o2 utk membantu anak bernafas dpt o2 yg ckop.. Kalau bby masih kecil.. Kalau bby dmam sesema pon boleh jd nafas laju takut kahak masuk dlm paru2 .. Bila nmpk nafas ank laju btter pergi hosp secepat mungkin n tnya doc ape punca yg sebenarnya.. 😊

5y ago

Tq info..ya setakat ni nafas laju jak bawak g sepital.. Sampai doktor suru beli aero cumber jak..senang guna d rumah.. Kalau ada info supaya benda tu xberulang sila lah kongsi ya.. Or ada yg tau punca sebenar..

persekitaran...guna exzos fan...