Tekanan nadi laju

Ada x mom2 kat sini, bila stiap kali check nadi di kk ataupon hpsital paras 100 n kena masuk wad. .sya dah 2 kali masuk wad check nadi laju sgt. .bila dudk biasa, xder plk rasa debar. Bila jmpe doc je dgn stiap kali misii check nadi. Sya jdi berdebar,.sya dah cuba tarik nafas bertenang tpi tetap mcm tu. .apa perlu buat. Sya xthuu dah nk buat mcmne

2 Balas

Mmg ada yg mcm tu. Memang kena tahan lah.. Sbb risiko komplikasi semasa bersalin nnt. Pengalaman kawan saya sampai jantung terhenti semasa bersalin di operation theatre. Lepas tu diagnosis tekanan darah tinggi. Memang dia nervous. Saya pun tak pasti apa yg perlu buat, tanya doktor atau tunggu yg lain berpengalaman respond.

1y ago

Puan aida , doakan semuanya baik tanpa mudarat 🤲

insyaallah.. xde apa2 mungkin awk pregnant baby boy mcm sya hari tu ank first nadi laju sampai bersalin. Alhamdulillah.. xde apa2

1y ago

sya baby girl. .insyallah xder apa2. mgkin terlalu neves, jmpe doc n rasa takut akan benda lain.