Speech delay

Anak dah 1y5m tapi takde perkataan bermakna lagi.. Boleh ke sape2 share pengalaman atau cara nak buat.. Tq in advance ♥

1 Balas

Teruskan bercakap macam biasa dengan anak. Tukar gesture tangan/anggota pada perkataan. Contoh kalau anak tarik tangan puan minta ambil sesuatu, puan ambil & sebutkan nama benda tu. Sebut slowly by suku kata. Paling penting kalau anak ada screen time, stop dulu. Simpan semua gadgets. InsyaAllah semoga membantu🌹