Nak anak seorang lagi tak?

Anak dah 19 bulan, senang sikit nak jaga. Tapi kadang2 masih penat. Saya dan suami tak pasti nak try baby kedua tak. Saya dah 35 tahun, takut kalau tangguh lagi, nanti susah nak TTC. Macam mana mak2 sini planning nak anak seorang lagi?

21 Balas

kak branak setiap 5tahun 🤭 tapi kalau nak anak lg elok la sekarang ni dik.. satgi lagi berumur lagi semput nak bawa perut..huhu..

Masing2 punye pilihan. Sy 35 bru nk lahirkan anak first. Tp mmg nak anak lg after 2 years haha dulik laa .. rasa x ckup sorang 😂

tggu gap 2 thn sis jgn risau ada yg smpai 45 msh blh mngndung..jgn terlalu fkirkan sgt sy 36thn bru dpt baby umo 2 bln lbh.

Awak teruskan saja niat nak ttc tu 😊 as long as sis mampu physically, mentally, financially for next child no problem.

nth lah yg sya ni bru umur 20 mo ank srng shja hahah,tpi nk cri lgy bby girl,sekrng bby boy bru 3 buln lebh msk 4 buln

Boleh je anak lagi.. nanti dah tua2 senang anak dah besar

Dah ready just carry on. InsyaAllah may Allah ease you.

kalau saya, ade rezeki ade lah..

oh setahun 7 bulan...

Dah ready, boleh on.