40 weeks tapi baby tak nak keluar lagi, takut nak induce

Macam mana nak bagi baby keluar awal? dah macam macam buat untuk bagi senang bersalin 🥺

3 Balas

doa banyak2 , mintak suami serta family doakan supaya urusan awak bersalin mudah dan jgn fikir yg bukan2 . Sy sebelum ni pon tkut sgt dgr induce ni sbb ramai ckp sakit gila lebih2 lagi induce drip last2 benda yg sy xnak sy kena hadap disebabkan air ketuban kurang sy kena induce drip alhamdulillah Allah permudahkan segalanya induce drip tu langsung xsakit & kejap je bersalin xtunggu lama jadi awk fikir je positif buang rasa tkut tu jauh2 , fikir xsabar nk tgk baby je 👍

serah pada Allah. manatau lps induce bby cpt turun. induce tu takde apa pun..klu awk relaks sakit biasa2 saja. klu awk kalut mmg semua jd sakit.