Anak tak nak pegang makanan

Anak dah 11 bulan,makan bubur selalu sy suap tp bila bg mknn finger food dia tak nak pegang..kalau dia pegang,gigit makan lepas tu letak blk mknn tu..maksud sy dia tak akan genggam makanan tu...lg 1 kalau bg makanan yg kecik utk guna pincer gasps tu dia mcm tak pandai masukkan makanan dlm mulut bila size kecik..selalu tersasar la...normal ke eh utk baby 11 bulan? Mainan ke benda2 lain ok je dia blh genggam,blh pegang lama...

1 Balas

mungkin dia jenis xnak tangan dia kotor (walaupn makanan xkotor). sepupu saya ada sorg mcm ni. dah 4 5 tahun bru boleh makan pkai tgan.