Pregnant lagi

Anak baru 11 bulan tapi dah pregnant lagi. Doktor and nurse ada marah tak nanti ? Sebab kita memang nak baby lagi before umur 30..

12 Balas

Saya pon macam awak sis..nak anak lebih sebelum umur 30, maklumlah kitanya kahwin lambat pulak 🤣.. Anak first baru 1 tahun 3 bulan saya diberi rezeki lagi🤲🏻..sekarang kandungan dah 17 minggu.. Macam saya, Yes!! kena bebel sebab masa kandungan pertama anak saya Pramatang, saya ada GDM, so nurse & dr kata risau kali ni pon boleh jadi benda sama, sebab tu dr nasihatkan jarak anak tu kena 2 tahun.. Tapi dah rezeki kan, nak buat macam mana kita terima dengan senang hatinya, sekarang ni saya memang jaga makan, jaga rutin harian semua.. Alhamdulillah setakat ni takde apa apa masalah lagi..baby pon sihat saya pon takde sangkut GDM kali ni..💪🏻😁 Kita doa yang baik baik selalu untuk anak anak kita..

Kalau kita sihat dorg tak risau pun. Biasa yg kena leter tu kalau keje tak stabil, kesihatan tak stabil mcm obesity, darah tinggi, gdm. Sbb last2 kita jgak yg tak melahirkan dgn sng hati kalau kita sakit2 duit tak berapa nak ada. Sbb tu perlu perancangan keluarga, kalau duit & kudrat tu ada InsyaAllah takde apa2. Kalau semua serabut yg kesian sbnrny anak2 di kemudian hari

Hehe my current firstborn is almost 8 mnths old and im pregnant again now almost 2 months plus dah..kena la bebel sikit hari tu..i memang plan nak ade anak lagi..btw im 31 yrs old..so nak tggu gap lama2 tu badan dah x larat sgt..after 30 nie tenaga badan ni x kuat sgt dah..so bile ade rezeki tu i terima jea..inshaallah everything will be ok 😄

Saya yg sulung 13 bulan pregnant second baby. Dr n misi OK je..saya mmg rancang nk anak rapat. Lepas ni rehat panjang sikit 3 4 tahun. Rancang sendiri. Misi n Dr faham je. X marah xbebel. Wktu pregnant pun masalah saya hb low tu pun awal2

ikot pada nurse kadang ada yg bebel kadang ada yang ok .. mcm sy anak sulung baru 5 bulan dah pregnant anak no 2 ni anak no 2 baru masuk 2 tahun dah nk dpt adik lagi bulan 9 ni 😅

Anak 1st sy baru 8bulan,sy dah preg kedua. Nurse dan doc okay je. Happy sy mengandung yg kedua ni sbb semua nurse n doc okay. Hehe.

Diorg xmrh pn..cuma bebel tu sbb diorg isau keselamatan ibu&baby..jgn isau ye lps ni rancang bg jarak utk rehatkan rahim

kalau bersalin normal oke je nurse takde marah kalau czer ada bebelan sikit laa tapi apa ii pon tahniah dpt baby baru

bising sikit ja awk...cakap sy mmg nak anak .. dh plan ngn suami ... misi akan tnya ada ambil perancang ke x..

kalau sepanjang pregnant yg first tak ada apa2 masalah, okay je tu..