Nurse marah tak?

Hi momys , besok sy 6w .. saya nak buka buku pink daa. sebab before ni saya ada pengalaman gugur kandungan 9w time tu tak sempat buka buku pink lagi. Rasa rasa nurse KK marah tak ye saya pregnant selang sebulan gugur ? Cuak jugak rasa... 🥺 #pleasehelp

9 Balas

Hai sis, nurse tak marah. Awal sis buka buku sbb pernah gugur ye? Yg latest saya pernah gugur sebelum next month pregnant semula. Gugur kembar 4 sebelum sempat tunggu sebulan. Nampak bentuk mcm kacang merah ada 4 dlm satu kantung Tapi tak pergi hospital/klinik. Suami tak bawa. Stay je kt rumah. Keluar darah sampai 25hari. Normal period 6-10hari je. Tak pantang pun. Nurse ckp klau gugur kena g hospital lain kali.

3y ago

Tak buat apa sbb masa jumpa nurse sy tgh pregnant. Doktor assume bakal janin yg gugur tu dh turun habis.

Eh sama mcm sy, sy pun selang sebulan juga pregnant semula. Ada jugak call KK, dia cuma ckp dkt sy. Rahim kan baru nak sihat awk dh ada balik. kihkihkih🤭🤭 sudah nama rezeki, siapa kita nak menolak. hehe. mcm sy even dh 3kali gugur. KK still mintak tggu 10mggu jugak utk buat buku. If takde spotting/bleeding boleh tggu smpai 10mggu.

saya pun besok kena bukak buku,klinik suruh dtg..sma jugak ada pglamn gugur thun lepas dlm 17w, huhu kena prepare mental siap2..in shaa allah dipermudahakn urusan kita ya..misi x marah, lg cpt buka lg better sbb kita dh ada history kan..

klau sy hritu nurse sume ok je, siap doakan kandungan yg kali ni menjadi. tp doc yg bebel😅 , sy gugur bulan 2 ritu, bulan 3 test upt positif.. skrg ni alhamdulillah kandungan dh msuk 25weeks🥰🥰

3y ago

Haha itula . Alhamdulillah rezeki. senang besarkan skali gus je . Dorg besar sikit nnt dah tak penat sgt. 🤭

saya gugur 9/11.. 5/12 saya cek upt positif samar2.. doakan baby ni kuat.. sbb masa lepas gugur saya stress sgt.. n nak sgt mngndung lg.. tp seram kenangan nurse2 tu

Tak marah pon.. mcm sye jugak.. tp sye lmbt detect pregnant sbb igt effect dri gugur ujian upt masih positif.. then kol kk mggu ke 13 bru bukak buku

3y ago

Awak pun.. semoga kandungan kita sihat2 😊

sis, sorry saya nak tanya kalau kita ada pengalaman gugur kena bukak buku pink awal ke? saya gugur waktu 3w (bulan 3 haritu). ni saya pregnant balik😢

3y ago

Ohh dah boleh dah pegi bukak buku pink tu wak. Ok sama samaa 🥰

InShaAllah xad sebab nak marah rasany..Semoga dipermudahkan ye..

3y ago

sama2 🥰

tak marah

3y ago

👍🏻👌🏻♥️