Anak suka hisap jari

Anak 3 bln suka masukkn jari dlm mulut . Sentiasa nk hisap jari. Mcm mna nk elakkn ye. Selalu ank smpai batuk sbb jari dlm mulut dan kdg smpai muntah. Ada cara atasi tk. Tgok mcm ketagih dah. Tgh mndi pun nk hisap 24 jam lah kecuali tidur#bantusharing #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

19 Balas

tangan dia kan mommy, biar la.. dia tengah belajar tu.. nanti habis la fasa masuk tangan. dia masukkan jari je bila dah pandai, pastu nanti2 stop laa tu masuk jari pun.. mommy tolong alihkan la masa kalau dah terover masukkan tu, biar dia belajar kawal badan dia