Suhu badan anak

Anak 2 bulan badan panas. tp bila check suhu 36.6°© . nak prg klinik ke? sbb hari tu prg klinik doktor marah sbb anak tak demam kata demam. hmm peliklah.

10 Balas

36.6 tu bukan demam. Paeds anak sy cakap itu haba dari baby sbb kulit baby masih nipis. Faktor lain selalu suhu dalam rumah. Boleh sponging kan badan baby. Amik kain/towel basah lap² badan dia. Try to avoid guna Coolfever sbb itu bukan demam pon. Tapi kalau suhu dah cecah 37.5 tu dh start demam.

Puan.. klu d ikutkan suhu anak d bawah bacaan 37.5 dia belum d kategoriakan lg demam wlupn badan tengah panas. Doc kata 38 darjah baru demam. Tp kita mak2 ni sapa x risau kan. Sbb 36 darjah pun dah kira panas dah tu. Huhu

27 still xdmam ok tp hmpir2. suma sllu2 basahkn bdan bby bhgian pelipat. jgn selimut atau bedung bby. bg haba kluar. cool fever xelok letak ats dahi lbih baik letak bahagian blkg leher . boleh mndikan dgn air lamon.

Suhu 36.6°c blm masuk kategori demam lgi sis. Doktor sndri prnah ckp kt sya, suhu 37.5°c baru kira demam. Suhu 38.5°c ke atas terus bawak g emergency.

Memang ada baby kita rasa je badan dia macam panas, bila check suhu okay. Just standby thermometer yang reliable utk pantau suhu badan dia.

Anak saya jenis bdn memang panas..tapi bila cek,suhu ok..soo,saya x bwak pegi klinik..maybe dia memang jenis bdn panas..

Baby dedau tu sis . Sy pakaikan coolfever je. Panas dalam . Ataupun amek daun durian belanda sapu kat kepala .

Mungkin cuaca. Sbb ank sye pon kdg ade kne cm tu. Basahkan muke dy, bia rse sejuk skit.

Ank sy pn badan panas. Baru sebulan. Risau jgk kadang2. Tp selalu pantau suhu mcm tu je

Letak aloeveea