Adakah anda selalu mengambil sarapan pagi sewaktu mengandung?
Voice your Opinion
Ya
Kadang-kadang
Tidak

8536 respon

30 Balas

ya perkara wajib😉hehe..kalau x amik or terlupa pn..husben akan remind suh sarapan..kata dont skip ur breakfast...br sihat..perut x msuk angin..hehe

kadang tu klu sempat sarapan Kat rumah je.. tapi klu tak sempat sarapan Kat tmpt keja je kadang dalam pukul11 pagi paling lewat sarapan pun pukul12 stgh

simple breakfast je.... kuih sikit, takpun sandwich telur, paling berat nasi lemak singgit...portion kecik...tp kena sarapan... wajibulghunnah kata encik suami

3y ago

same cm sy...walaupn breakfst roti,kuih ckt...yg berat pn kdg2 nasi lemak n mihun x pedas tu jer...ngn air milo 0 pns...jnji perut x 0 time pg..

mcam mana nak buat kan kita selalu ingat nak makan acid folik .. husband hari2 marah sbb lupa makan 🥺 tapi saya niyh jarang sarapan .

2y ago

Disarankan minum dgn air buah lagi berkesan. nurse cakap sunquick tanpa gula pun boleh 🥰

Wajib ada sarapan pagi kalau tak perut lapar teruk lepastu start loya.. Paling simple air milo dgn biskut je. Janji makan..

3y ago

betul tu sis....sy kalau pg breakfst yg simple cm roti ngn air milo..kdg2 berat ckt mihun x pedas nasi lemak n kuih ckt...takut nnt perut 0 nnt cm loya nk muntah n kepala cm pening2 plk...

Kalau terskip sarapan n mkn tak teratur kdg2 effected tak kt bby dlm kandungan?? Kdg2 masa terkejar2

Salam..nak tanya..acid folic kena mkn sebelum mkn atau selepas mkn ye?? Time perut kosong ke macam mana??

ye, mesti kena makan breakfirst. si kecil perlu membesar & si ibu pula perlu healthy..

sblm pegi keje ,selalu bli kuih rm2 ,,bli lebih...sementara nk tggu lunch lak,,..

tda mod nak serapan pagi kadang2 sja bila mod ok..dah 5 wk sgt memelih mkanan