kaki cramp?

Almost 4 a.m tiba2 tjaga sbb kaki cramp dekat betis? Sakitnye tu ?? #20weeks

11 Balas

Br pas lalui nyee last week..satu ari tak bgn lgsg..betis cramp..pinggang blkg cramp..bahu cramp..takleh bgn..Da bole bgn troz g klinik..Dr bagi krim panas..UTK legakan cramp..since then..sapu je krim tu bila Ase cramp..n byk Kan mnum Susu..MMG kurang calcium..

Kalau kaki tiba2 cramp, bengkok kan bahagian ibu jari kaki and jari2 yg lain sekali ke atas menghala ke kita. In sha Allah boleh cepat lega. Jgn lupa ambil supplements kalsium. Cramp akan berkurangan.

Sama!!!!! 😭😭 sampai tido tkot nak luruskan kaki ,, asal silap sikit je kejang terus , effect kena tu sampai nak bejalan pon sakit , keras je betis rasa

5y ago

Haa...ye..skang pun rasa lagi sakitnya

This is normal. But you can avoid it by taking more calcium, elevating your legs/feet when you sleep.

5y ago

Tq❤

Sy 24week.. tp xrsa apa2 cramp... cuma klau tnggal mnum susu... sakit hbis tulang2...

Sama! Haha.. Lepas tu rajin mnum susu. Then xde dah cramp 😂mybe sbb kurang kalsium.

5y ago

Sy xbeli susu mengandung. Sbb ada gdm.. Sy mnum HL susu.. Hehe..

Kena rajin mnum susu n kalau ada mnyak panas..sblm tdo sapu laa..

5y ago

Yelaa kadang2 penat kerja semua..klau boleh nk balik tdo je...hheeh..Semoga di permudhkn urusan ye

Samaaaaaa.. Pusing kanan pusing kiri pun tak betol 😭

5y ago

Sampai menitik airmata smlm..1st time kena..

Kurang kalsium tu. Consume susu or ambil supplement kalsium ya.

5y ago

Baikk

Sblm tdo sapu mnyak panas n sarung stokin, 😊