Org berpantang x bole mkn masak kicap ke?

Alkisah nya td saya msk menu pantang utk saya utk di frozen kan. Sbb saya akan berpantang sendiri.. So saya msk la sup ayam, sup ikan.. ayam kicap blackpaper, ikan msk kicap.. Then ptg tu saya lepak dgn makcik² saya sbb ade kenduri.. So borak² tercerita pasal menu saya tu.. lps tu kene bebel la. Mana boleh mkn ayam msk kicap. Sy tnya kenapa diaorg just ckp x bole.. xde fact.. So sy nak tnya apa sbb x boleh mkn masak kicap? Masa anak 1st saya pantang 2 mgu sy balik rmh mak mertua, mak mertua sya masakkan ayam msk kicap, elok je xde pape.. Itu pun diaorg bebel x leh mkn ayam..

16 Balas

Sy pantang sendiri sis, czer, first 2 week sy mkn ikan, after that sy start mkn ayam 2 weeks lg, and after i p checkup sebulan and dpt confirm luka luar dh okey sy dh start mkn mcm2 dh, sbb bg sy during recovery kita klu stress lg lambat sembuh and kita menyusu baby lg, perlu energy, if suma benda xleh mkn teruk badan lah, sy start mkn suma sayur lepas 1month sbb xtahan membuang sembelit, so far okey sy dh hbes pantang pun 😊