Pengalaman bersalin

Alhamdullillah saya selamat melahirkan bayi lelaki seberat 2.75kg pada 15/5 secara normal tanpa induce, due date sepatutnya 18/5. Pengalaman yang tak pernah saya lupakan. Contraction start pukul 4.30 pagi, sakit yg teramat sgt then pukul 5 siap siap pergi hospital, sampai hospital terus ke bahagian menunggu lr untuk check bukaan, tahu2 dah 9cm dah bukaan then terus tolak labour room dan selamat bersalin pada pukul 6.57 pagi..

2 Balas

awak ad amalkan ape ape ke bg bukaan cpt?

4y ago

Iye betul apa yg dia comment, spjg pregnant saya bnyk bergerak and selalu tidur mengiring ke kiri.

Alhamdulillah.. tahniah sis 😘