Kandungan Kali Kedua Selepas Gugur

Alhamdullilah.. Di beri rezeki pregnant kali 2 selepas miscarriage hujung bulan 3.. Tp..masih lagi Ada rasa takut untuk scan.. Sbb dulu.. Bila scan bby 11 minggu x de heartbeat 😥 Twin pulak tu.. Tp.. Allah sebaik2 perancang.. Alhamdullilah diberi lagi rezeki kali 2.. Doakn moga bby sy sihat Dan elok serta smpurna bentuk ye Sehingga wktu Dia di lahir kn.... Aminnn YA Rabbil Alamin..

Kandungan Kali Kedua Selepas Gugur
26 Balas

same pregnant balik lepas gugur bulan 4. sekarang baru 8w. baru ni 7w ade heartbeat dan nmpak janin. dulu ade kantung je wktu 8w. ade spotting wktu tu. nx check up saya wktu 11w nnti. bdebar nk tunggu scan lagi. kalau boleh hari2 nk suruh dr scan😅 moga urusan awak spanjang kehamilan ni dpermudahkan. semoga baby membesar dengan sihat dan sempurna. moga Allah jagakan baby kita selagi dia ada dalam rahim kita. aminnn

sama la.. dulu pregnant masa 12w.. baby xde heartbeat... bila dh pregnant kali kedua ni.. tiap kali nak scan. mesti debar2... walaupun skrg tggu hari je nak bersalin.. baby x gerak je.. buat mcm2 kasi dia gerak..

4y ago

xpe.. yg mana x taw kita tanya.. 1. sy minum susu dutch lady low fatt je.. sbb saya ada kencing manis.. saya start minum masa taw saya pregnant.. nurse ada ckp dulu. kalau boleh jgn minum anmum sbb gula tinggi.. jd saya xberani minum susu lain.. 2. yg ni sy xde pengalaman.. jadi saya x amalkan ape2 pun.. 3. ni pun saya xde pengalaman lagi.. jadi saya beli je pampers newborn huggies..

I feel u sis. Saya pon sama. takot nak pegi scan. Sekarang ni kalau kira baru 7week. Tapi tak g scan lagi, takot cam first pregnant.

Sis nk tnye 1st scan diusia kandungan 11w ke?ade tanda² selain sis pegi scan tkde heartbeat?misalan berlaku pendarahan atau sebagainye

4y ago

Mmang x de.. 😅

Tahniah awak..doakan untuk sya jgk. Masih mnanti kehadiran anak nk msuk 2 thun usia perkahwinan..belum ada rezeki nk dpt ank

alhamdulillah..tahniah sis..sma mcm saya..bln8 thn lps keguguran..tapi Allah gnti kan rezeki bru.skrg dh msuk 36weeks

saya pun sama juga sis. sekarang dah 8weeks takut pulak nak gi scan. huhu. btw, tahniah ya. 🤗

bole sy tnye, sblm dpt tahu xd heartbeat tu awk ada tanda2 cm sakit perut or bleeding ke sblm tu?

4y ago

Saya X de tanda2 lgsung... Sakit pun x de sis... Bleeding pun x de

Aamiin..smga selamat dn bby sihat2 dlm kandungan sehingga bersalin nnti aamiin

inshaAllah semoga baby dan ibu sentiasa sihat..be positive ya sis 😊