Pengalaman bersalin Twins semasa PKP2.0(2021)

Alhamdulillah...akhirnya selamat bersalin twins tak seiras di sebuah hospital kerajaan..Boy(3.2 kg) & Girl(3.1kg).. Bersalin secara elektif ceazer..suami mmg tidak dibenarkan [email protected] & iqamat pn rakam siap2...semua kena uruskan sendiri...8 Jam selepas bersalin..twins dah dengan mummy...mummy masa tu tak bole bangun,dengan beg urine lg..rasa sakit ceazer makin terasa sbb ubt bius dah habis...😭😭huhu..jd mummy kena kuatkan diri juga..bila twins menangis serentak..Adoi..betul2 mencabar... Rasa mcm nak meroyan pn ada.. Dpt tido 2 jam pn dah syukur ... Sbb twins menangis serentak..nurse ada bantu sikit2 je.. Ada juga nurse yg tegur .. Puan cuba la menyusu serentak...menyusu serentak kena ada ilmu dan bantuan... Mummy sorang2 mcm mana..kalau jatuh masalah lain plak timbul..twins jaundice pula...6 hari kena tahan kt hospital... Mummy dh tak pikir luka ceazer.. Sbb badan terlalu penat..mental jadi tak stabil.. Sampai pernah mummy biarkan twins nangis..dgn mummy nangis sekali..alhamdulillah.. Bila dah boleh discaj..suami tlg bantu jaga.. Mummy dapat berpantang dgn lebih baik... Semoga Covid cepat berlalu kerana kesian ibu2 yang akan bersalin nnti..semoga dipermudahkan semua urusan ibu-ibu yg bakal melahirkan baby 2021.....

Pengalaman bersalin Twins  semasa PKP2.0(2021)
22 Balas

masyaAllah kuat nye momy..smga twins mmbesar dgn sihat ye..moga momy pun cepat sihat dn sembuh ..

4y ago

Aamin...Terima kasih puan...

alhamdulillah..bestnye dpt bby sepasang trus.... apa tips eh dpt ank kmbr?.😅😅

4y ago

alhamdulillah..... bestnya..... apa2 pun tahniah.. slmt brpntg.. smoga bby mmbsr mnjd ank yg soleh n solehah... 😍😍😍

Alhamdulillah. Tahniah sis. Moga teros strong mom yahh 💪💕

4y ago

Aamin... terima kasih puan...

masyaAllah kuat nya mummy. semoga semuanya dipermudahkan ❤

4y ago

Aamin.. Terima kasih puan....

besar ya babynya .. wlpun twins tp 3kg jugak

4y ago

tak tau la mcm mana baby masa dlm perut...itu pn 37 weeks sahaja... kalau tunggu lg... alahai....

semoga mommy terus kuat membesarkan twin..

4y ago

Aamin... terima kasih puan..

Stay strong sis,,,jgn stress² ya

alhamdulilah sis boleh lg tdur.. sy x

4y ago

Alhamdulillah sis.. dpt tidur 2 jam pn saya dh syukur.😊..semoga dipermudahkn segala urusan sis ye..

Terbaik la sis 😁👍🏻 aminnn

4y ago

Aamin... Terina Kasih...

Sis bersalin berapa minggu?

4y ago

37 weeks..😊