27week twins .. anak pertama

Uolls rasa patutkah sy berpuasa ❓ dlm dilemaa ..preggy twins ..risau terjadi apa² pada bayii ..tapi org sekeliling suruh berpuasa? Apa pendapat mummy² semua ..

2 Balas

Pertama sekali, tahniah sebab dapat twin. Soal berpuasa tu ikut kemampuan sis. Kalau tak larat, baik buka. Ibu kena jaga kesihatan supaya baby dalam tu sihat, insya Allah. Kalau rasa pening, mual, lemah badan, muntah2 atau gigil, baik berbuka dan jangan paksa diri. Kalau HB sis jenis low pun disaran jangan berpuasa. Tapi kalau nak continue puasa, pastikan minum air secukupnya & banyakkan rehat serta kurang buat kerja berat. Saya pun anak pertama & hasben tak galak puasa sebab saya ni pun jenis makan sikit tapi kena kerap.

5y ago

amin² ..terima kasihh😘

awak jangan paksa.. ingat baby..

5y ago

😊😊