luka jahitan

Alhamdulillah sy selamat melahirkan bby boy 21.09.2019 secara normal contraction 13jam due sepatutnya 23.09.19. Syukur bby nak keluar awal sbb sy ada GDM tak boleh overdue. Soalan sy berapa lama jahitan kat miss v sembuh ea atau tali benang tertanggal sendiri. Tq☺

11 Balas

Alhmdulillah.. Pngalamn sy 1 minggu lbh jahitan dh baik tp kna pantang mkn btul2, jgn byk brgerak n pastikan miss v jgn lembap..

5y ago

Msa melangkah, jgn buka kaki bsar2 sis.. Biar lmbt asal badan sihat..

Dlm 2 3 weeks gak mommy...yg penting kena jaga betul2...klu x lgi lmbat nk baik...huhu

Biasa dalam seminggu oj sudah.yang penting penjagaan kena betul.

Saya ada 1bulan lebih baru sembuh..jangan buat kerja lasak..

Semingggu 2 dh bole berlari dgn ank dh.. 😆

Alhamdulillah.. Tahniah sis..

dlm 2 mggu dableh sembuh sis

Dalam seminggu dua juga sis

Selalu 2 minggu baru baik

seminggu dua mcmtu sis