Due 26/2 tp dah bersalin Harini

Alhamdulillah Sy dah slmt bersalin Harini.. Contraction pukul 11..bersalin 2.45 ptg td... penutup bulan 1....🥹🥹...awal sgt ni.. Alhamdulillah baby sihat Ngan ibu....mujur xberanak dlm kereta td Allahu😂...Sy bersalin di hospital penawar...pasir gudang Johor😄😄 alhamdulillah layanan doktor & stafnurse baik2 belaka..rekomen siapa yg nk bersalin area pasir gudang ni👍👍

27 Balas

wahh..! best yer.. 😍 sy tgh menghintung hari.. normal 13/2.. tp sy kna opret 5/2 ni, kes ectopic 2022.. tapi skrg kerap baby menekan2 kepala ke bwh.. rsau ni.. klu klua tanda kne Emergency Ceazer.. 😖 happy confinement sis.. 🥰

5mo ago

Kenapa yepernah ectopic awak kena serah diri awal? Sy pon sebelum ni ectopic tapi takde pulak nurse atau Dr cakap kena serah diri awal untuk operate

Tahniah, sy due 28.2 ni juga😆nak tau jga sis beranak normal juga ke? sbab sy ni dlm pemantaun ada gdm mmg x bole lebih dri due, jdi risau klu beranak awl tu kena czer😅btw sy first mom

5mo ago

Sy bersalin normal sis. tanpa koyakan & jahitan .. alhamdulillah Xde gdm juga...syukur sgt .masa DTG ke hospital dah 7 cm bukaan...terus push skli Kuar..senang urusan anak no 2 ni masyaAllah. no 1 dlu Kuar ketuban ..lambat ckit proses☺️..no 2 ni Kuar lendir darah dulu.

Tahniah..razeki baby nk kluar awal jmpa mama dia,sya ni due 14.2 ni..smlm prgi klinik dcter chek jln dh buka 1cm..kna la bnyak gerak hari ni nk cpt bersalin dah xthan tgung sakit perut kjp² mengeras 😢

5mo ago

ya Allah.. due date kita sama.. tapi belum ada ape2 tanda..

tahniah,sy due 12/2 ni pun belum lgi..tgh menunggu,tanda² tu dah ada..perut kerap mengeras,kat bwh tu pun selalu sakit² dah..bukaan belum ada nurse gtau,tapi kepala baby dah kat bwh..

tahniah best nye dh selamat bersalin..sy due 9/2 nie xde tanda² lg nie..doakan sy ye dipermudahkan urusan bersalin

5mo ago

saya pon due 14.2..tapi baby seronok lagi dlm perut.. ada tips tak untuk cepatkan kelahiran.. sbb 13.2 kena serah diri.. tacodd

tahniah.. saya 12/2 tp 37weeks da ade bukaan 2cm. tp tu la kene balik rumah lg sbb xde sakit ape. skrg 38w pun rileks lg ni😆 jalan sana sini dah

4mo ago

samalah.. dah x larat dah nak bwk perut. sikecik masih selesa la ya😆

contarction tu mengeras skli segugut ke risau pula due 14/2 kita pula first mom huhu takut tak boleh beza braxton hick atau contraction

Wah! Due date saya 25/2 .. hehe, baby saya dah turun bawah, doc kata bila ii je boleh bersalin ni.. semakin mendebarkan

wah alhamdulillah. awalnya. sy due 20/2 ni. doakan sy juga ye dipermudahkan urusan bersalin nanti Aamiin 🌸

Alhamdulillah tahniah 😍 Saya due 22/2 ni tapi taklarat dah rasa. Doakan baby saya keluar awal juga😂

5mo ago

due date kita samaa