kandungan 12minggu 1hari

Alhamdulillah semlm bleh puasa dngn sempurna,munth tiba2 hilng,baby mcm fhm ibu dia nk berpuasa...xda rasa lapar lngsung,alhamdulillah hr ni msuk puasa hr ke2...

2 Balas

Sayangku..kandungan awal lagi tu..Kita Rasa badan kita kuat..tapi baby?..ye apa2 ngn izin Allah Kan...tapi Kita x boleh zalimi diri sendiri ..kalau jadi apa2 jangan menyesal..Allah sayang Ibu mengandung Ni..sy puasa juga..tapi Ni DH 37w baru berani..Ni pun sy kata if sy Tak kuat sy buka..tapi alhamdulilah baby aktif ..

Maaf ea bkn nak ptahkan semangat tp bru 1st trimester doctor memang tak galakkan ibu mengandung berpuasa takot baby tak ckup zat sbb masa awal dia memerlukan zat utk membesar.. Memang kita rasa ok tp kdaan baby kita tktahu.. bila awak ckap tiba² muntah tkde tu sy seram sbb teringat kesah kawan sy..

4y ago

Masa terjadi ni dia tk puasa rasanya tp tksure la sbb kawan tu kekdg dia suma ganti puasa.. wallahualam time tu.. tp dia crita alahan teruk sgt tibe² pg tu dia nak bfast boleh makan tanpa muntah..