Due 11/6/2020

Alhamdulillah selamat melahirkan baby boy. Since 36 minggu tak show any sign yg akan engaged. Sampai last check up 39 minggu pun masih tak masuk jalan. End up pukul 12.20am 11/6 tiba tiba contraction 10 minit sekali. Terus ke hospital, cek jalan dah 3cm. Doktor suruh rest dekat LR sampai bersalin. Contraction kuat start 3.30am sampai 9am. Allahuakbar, hanya Allah yg tahu bertapa sakitnya. Tak pernah bayang sakit mcm tu. Tepat 9.25am baby ibu keluar. 5/6 kali push, diiringi pasukan sorak 5 org doktor & nurse, tiba tiba dah nangis atas dada. Allahuakbar, hilang sakit 6jam contraction. Alhamdulillah, hari ni dah boleh discaj. Semoga baby boy ibu sihat selalu ? sy doakan yg tgh ttc & menunggu hari semoga dipermudahkan segala urusan ? *Join TAP since pregnant anak pertama, but miscarriage masa 10w. Continue sampai dapat 2nd pregnancy ni. Alhamdulillah ?

Due 11/6/2020
30 Balas

Syukur alhamdulillah tahniah sis....selamat berpantang tarikh klahiran anak sis 11/6 sama dengan birthday sy...alhamdulillah sy pon skrg tgh mngndungkn ank first baru masuk 11minggu InsyaAllah 30/12/2020 due sy harap Allah permudahkan segalanya.Amin....semoga ank puan menjadi seorang yang soleh kepada puan dan suami.

alhamdulillah..tulah pengorbanan seorg ibu sakit menahan contraction..ingt dlu ank 1st cntraction..ase cm xmau dh mngandg lg..sakit yg amt sgt..pejm celik pejam celik..dh prgnnt ank no 5..ank no 4 sy misciarrage 3bln no heart beat.naluri seorg ibu xpenh serik😅😅

sy 37w.. tp rasa xsabar nk bersalin nk jumpa buah hati ni.. doakan sy bersalin cepat ye😬 tahniah pada ibu2 yg dah selamat bersalin dan selamat berpantang🤗

Tahniah awk..baca awk tahan contraction lama jd takut blk pulak😅😅 Sbb yg xtahan contraction tula...hahha....btw tahniah tau awk

wah Alhamdulillah . tarikh 11/6 ni birthday sy . due saya pula 11/7 haha .

Alhamdulillah sis tahniah,,, doakan sy juga ye bersalin sebelum due date

Alhamdulillah, tahniah sis.. Selamat berpantang..

Cgrats puan....doakan sy pregnant jugak..TTC 9thn

Alhamdulillah, tahniah sis n selamat bpantang

alhamdulillah..tahniah sis.. slmt bpantang..