syukur

Alhamdulillah selamat lahirkan baby boy seberat 3.3kg pada 27/3/2020 secara normal..Allah mudahkan semua..26/3 ptg ibu saje exercise turun naik bukit smbil hirup udara dpan rumah..esoknya turun spot brown then ibu tahan je dlu sbb tak ad rsa skit..lepastu gatal nak pergi hospital sbb dh bnyak drah beku keluar..masuklah muncung itik tuh..adoi perit tahu tak..check jalan sekali bru 1cm..doktor trus suruh balik rumah..smpai rumah ibu rasa lain mcm skit y amat sgt dkat pinggang then apa lagi ibu buat lah three step cara bukaan jalan cpat and than contraction..smpat buat step 2 je 'pop' bunyi ketuban pecah..bergegas ke hospital..smpai hospital 6.45 pm trus masuk LR 7.05pm keluarlah khalifah Allah y ditunggu..alhamdulillah..now tgh berpantang..doakan sy and baby cpat sembuh..jahitan terbuka sbb lasak sgt..

1 Balas

Puan... boleh puan share tentang 3 step untuk mudah bersalin tu?