Alhamdulillah...

Alhamdulillah... Selamat bersalin pada 03/04/2020 baby girl berat 3.4kg. Diberi peluang bersalin x jahit kali ni. Sy gdm diet control... Serah diri 31/03 (40minggu) cek jalan x buka lg. Ptg 01/04 doktor masukkan belon.. belon x pecah/ x jatuh.. bukaan 2cm. Pagi 02/04 7:20 doktor masukkan ubat kot bwh. Ptg 2:20 bukaan masih 2cm masuk ubat sebiji lagi... Malam start rasa contraction kuat dah. Pagi 03/04 7:20 nak masukkan ubat ketiga x jadi bukaan dh 5cm.. lepas makan tolak masuk labour room kul 9 pecah ketuban kul 11pg bersalin.. saya doakan ibu ibu yang menanti hari nk bersalin dipermudahkan segala urusan selamat semuanya. Aamiin

Alhamdulillah...
139 Balas

tahniah sis 😍 sy pun sama sis. beza sy bby sy meninggal dlm perut 38 mgu. mula tu masuk ubat. masuk belon. x jln. 4 hari kt wad, doc discaj suh rehat sementara kt rumah. lg 2 hari dtg blk. elok esoknya pagi subuh tu mai contraction. dr 3cm ke 5cm. ptg tu terus bersalin. pengalaman bermakna sgt. #1stbaby

4y ago

dr blm bgtau lg sis. lps bersalin tu dr just amik uri utk siasatan