Alhamdulillah...

Alhamdulillah... Selamat bersalin pada 03/04/2020 baby girl berat 3.4kg. Diberi peluang bersalin x jahit kali ni. Sy gdm diet control... Serah diri 31/03 (40minggu) cek jalan x buka lg. Ptg 01/04 doktor masukkan belon.. belon x pecah/ x jatuh.. bukaan 2cm. Pagi 02/04 7:20 doktor masukkan ubat kot bwh. Ptg 2:20 bukaan masih 2cm masuk ubat sebiji lagi... Malam start rasa contraction kuat dah. Pagi 03/04 7:20 nak masukkan ubat ketiga x jadi bukaan dh 5cm.. lepas makan tolak masuk labour room kul 9 pecah ketuban kul 11pg bersalin.. saya doakan ibu ibu yang menanti hari nk bersalin dipermudahkan segala urusan selamat semuanya. Aamiin

Alhamdulillah...
139 Balas

tahniah sis 😍 sy pun sama sis. beza sy bby sy meninggal dlm perut 38 mgu. mula tu masuk ubat. masuk belon. x jln. 4 hari kt wad, doc discaj suh rehat sementara kt rumah. lg 2 hari dtg blk. elok esoknya pagi subuh tu mai contraction. dr 3cm ke 5cm. ptg tu terus bersalin. pengalaman bermakna sgt. #1stbaby

4y ago

dr blm bgtau lg sis. lps bersalin tu dr just amik uri utk siasatan

Comel baby girl. Kepingin nak ada baby girl balik. Anak pertama bby girl. Anak ke 2 dan ke 3 bby boy. Then kalini 29 minggu 4 hari dah usia kandungan, dpt bby twin, twin boys pulak. Tpi. Yg pling pnting bby sihat sampai. Lahir.

Alololo comeinyaa baby. Geyam auntie! 😘 Tahniah sis, selamat berpantang. Kita beza sehari je. So sama2 la kita berpantang. Hahaha. Semoga baby & momy sihat walafiat hendaknya. Aaamiinn3. 🤗💖

Alhamdulillah..tahniah & selamat berpantang, comelnya baby😘saya pun harapkan bersalin tanpa jahitan..semoga dipermudahkan tuk saya dan mummy lain2 tuk bersalin jugak..🤭

Alhamdulillah..selamat berpantang sis..doakan saya juga utk melahirkan ank sulong dipermudahkan Allah, pengalaman pertama, insyaAllah due bulan dpn..

Ya allah.. Comelnyeeeeee.. Doakan saya jd ibu bulan 4 ni dan lahirkan zuriat tahun 2020 ni ya.. Bulan 4 ni genap 1 thun berkahwin :)

Sama dengan akk. Masih x nampak laluan. Pakar bagi due date baru untuk serah diri dan masukkan ubat kat bawah. Harap² dipermudahkan.

Saya anak pertama czer jugak. Mase tuh berat baby 3.94 .. Lepastu tgh preggy yg no 2.. Kena normal ke.. Seramm....

Sya sdh 27 week nak sngt bersalin tanpa jahitan.. Sakit nya kena jahit mcm masih terasa walaupun sdh mhu masuk 3 thun 😢😢😢

Alhamdulillah dh selesai semua ... Tahniah ye..baby comel sgt tu😍😍..aamiin..doakan sy jugak selamat semuanya ye..due bulan 8